Шоколадова трюфел торта

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Шоколадова трюфел торта
Снимка: Ivelina
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Насладете се на тази невероятно вкусна торта с нежен шоколадов крем - шоколадова трюфел торта за всеки специален повод!"

Необходими Продукти

  • Блат 22 см
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 150 г
  • брашно - 110 г
  • какао - 40 г
  • вода - 50 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - ¼ ч.л.
  • трюфел крем
  • масло - 300 г 82%
  • кондензирано мляко - 240 г
  • черен шоколад - 150 г 56% какао
  • алкохол - 30 г ром, коняк, вишновка, шоколадов ликьор
  • Импрегнация за блат
  • вода - 150 мл вода
  • кондензирано мляко - 150 мл
  • коняк - 1 с.л. по желание
  • Крем за мазане на торта
  • шоколад - 100 г
  • краве масло - 60 г 82.5%
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Трябва да печете блата за торта на 170°C - 40 минути. Времето и температурата на печене ще варират в зависимост от фурната.

Разбийте яйцата със захарта и щипка сол до бяло и пухкаво. Разбивам с миксер около 7-10 минути. Добавете вода.

Смесете какаото с брашното и бакпулвера, пресейте към яйчено-захарната смес. Разбъркайте внимателно с шпатула.

Постелете дъното на формата с пергамент. Диаметър 20-22 см. Изсипете тестото във формата, печете 40 минути в предварително загрята фурна на 170 -180°C

Проверете готовността с дървено шишче, трябва да излезе напълно сухо. Оставете шоко сладкишът да се охлади в тавата за около 5 минути, след което прехвърлете върху решетка и оставете да изстине напълно. Ако ползвате 20 см форма, изрежете 4 блата, единият отделете за борд и трюфели. Ако ползвате 22 см правите 3 блата.

Крем за торта

Нарежете готовата бисквита на две или 3 равни части (едната част натрошаваме за борда на шоколадовата торта, от изрезките от горната част на блата и за трюфели. Удобно е специалната торта да се събира в същата форма, в която е била изпечена.

Крем за торта

Разбийте мекото масло за 3-5 минути на въздушна светла маса.

Добавете кондензирано мляко със стайна температура на малки порции, като разбивате старателно след всяко добавяне.

Добавете разтопения и охладен шоколад и разбийте на въздушна маса. Разбивайте, без да се притеснявате, ако в началото сместа е като пресечена, разбивайте до гладки връхчета. Всички съставки на стайна температура от около 24 °C.

Можете, преди да украсите, да приберете за 15 минути крема в хладилника да достигне 21 °C и продължаваме със сглобяването.

За по-лесно използване прехвърлете в сладкарски пош.

Сглобяване на тортата:

Поставете първят блат върху чинията и напоете със сироп, използвам кондензирано мляко, разредено с вода 1: 1

Нанесете около една трета от крема, загладете.

Отгоре по желание се намазва с портокалово сладко.

Повторете всичко с вторят и третият блат.

Останалата част от шоколадовия крем за торта се намазва на тънък слой отгоре и отстрани и се прибира в хладилник за 1 час да се стабилизира.

Отделете от крема, ако ви допада да има повече крем върху тортата, за шприцоване на розички или друга украса от крема.

Покрийте тортата с шоколадов крем от разтопен на водна баня шоколад и охладен на стайна температура.

Отгоре направете розички или друга украса от останалият крема и поръсете борда с трохи от изрезките на блата.

Украсете тортата с попсове (трюфели) от изрезките на единия блат смесени с кондензирано мляко) .

Поставете тортата в хладилника за 5-6 часа.

Не забравяйте да затоплите на стайна температура за 30-40 минути преди сервиране.

Насладете се на тази невероятно вкусна торта с нежен шоколадов крем - шоколадова трюфел торта!

Забележка!

Времето за печене може да се различава от посоченото, ръководете се от вашата фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: