Начин на приготвяне
Нарязваме месото на хапки, заливаме с вода, кипваме. Изливаме водата и измиваме месото. В тенджерка задушаваме нарязан лук с малко олио. (Олиото да не е много, защото патешкото месо е по-мазно).
Когато лукът омекне, добавяме 1-2 ч.л. царевично брашно и 1/2 к.л. червен пипер. Наливаме 1-2 л вода и добавяме патешкото месо.
Като се посвари, прибавяме замразен зелен фасул, сол, сминдух, черен пипер и риган. Когато месото и фасулът се сварят, сипваме фидето и варим супата още няколко минути до готовност.
При необходимост доливаме топла вода. Застройваме супата с разбито кисело мляко. За повече аромат при поднасяне добавяме нарязан пресен магданоз.