Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Патешка супа»Супа с патешко и зелен фасул

Супа с патешко и зелен фасул

Супа с патешко и зелен фасул
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Който разбира от чорби, тук се спира, че и допълнително си сипва, защото е страхотна"

Необходими Продукти

  • патешко месо - 300 г
  • зелен фасул - 1 ч.ч. замразен
  • лук - 1 бр.
  • червен пипер - 1/2 к.л.
  • черен пипер
  • сминдух
  • риган - на вкус
  • царевично брашно - 1 - 2 ч.л.
  • фиде - 2 - 3 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на хапки, заливаме с вода, кипваме. Изливаме водата и измиваме месото. В тенджерка задушаваме нарязан лук с малко олио. (Олиото да не е много, защото патешкото месо е по-мазно).

Когато лукът омекне, добавяме 1-2 ч.л. царевично брашно и 1/2 к.л. червен пипер. Наливаме 1-2 л вода и добавяме патешкото месо.

Като се посвари, прибавяме замразен зелен фасул, сол, сминдух, черен пипер и риган. Когато месото и фасулът се сварят, сипваме фидето и варим супата още няколко минути до готовност.

При необходимост доливаме топла вода. Застройваме супата с разбито кисело мляко. За повече аромат при поднасяне добавяме нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: