Начин на приготвяне
В съд с хладка вода се размива маята с малко захар.
В голяма купа се слага белтъкът. Добавя се разтопеното масло. Добавя се солта и активираната мая.
Добавя се брашното и се замесва меко тесто. Разделя се на 2 равни части.
Всяка от тях се разточва с две ръце на дълъг червей. Подготвя се намазнена тава.
Отрязва се желаната дължина според желаната големина на гевречета.
Оформя се кръгъл геврек и се нарежда в голяма тава. Същото се повтаря до използването на цялото тесто. Намазват се с масло.
По желание може да се поръчат с малко захар.
Малките гевречета се оставят на стайна температура за 15 минути.
Печката до порозовяване в средносилна фурна.
Освен че ще направят вашите малчугани щастливи, гевречетата за сурвачка са и много вкусни.
Коментари