Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Кремсупа от тиква и нахут

Кремсупа от тиква и нахут

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5596k2k6
Кремсупа от тиква и нахут
Снимка: Мина Димитрова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Кремсупа от тиква и нахут на наслада на сетивата и пълни коремчета"

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г сурова
  • нахут - 200 г накиснат във вода
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • печен пипер - 6 чушки червен
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • пушен червен пипер
  • лют червен пипер
  • джинджифил - на прах
  • къри
  • кимион
  • зеленчуков бульон - 2 кубчета
  • семена - микс за поръсване на супата
  • чили сос - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът се накисва във вода от предната вечер.

В тенджера се поставят 2 кубчета зеленчуков бульон с 1 литър вода.

Тиквата се почиства от семките и се обелва кората ѝ. Нарязва се на дребни парчета и се поставя в бульона, лука се нарязва на едро и се прибавя и той заедно с нахута.

Зеленчуците се варят приблизително 15-20 минути. След омекване на нахута и тиквата се прибавят и печените и обелени от люспата червени пиперки.

Отнема се в отделен съд част от бульона и всички зеленчуци се пасират.

Прибавят се подправките на вкус към тиквената семка. Отново се връща отнетия бульон от зимната супа. Разбърква се.

Микса от семена се запича на сух тиган и се поръсва с него всяка порция при сервиране на кремсупа от тиква и нахут. По желание се добавя и чили сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: