Начин на приготвяне
С помощта на ножица пресният кадаиф се нарязва на дребни нишки. Кравето масло се разтопява и с него се залива кадаифа. Разбърква се хубаво и разделя на две равни части.
Едната част се слага в дълбок тиган, поръсва се с половината захар и половината счукани орехи. Запича се на котлона до златисто и се бърка непрекъснато за да не загори.
Запеченият кадаиф с орехи се прехвърля в тавичка или във форма с подвижен борд. По същия начин се процедира и с другата половина на кадаифа.
За приготвяне на крема в тенджера се налива прясното мляко заедно със захарта, брашното, нишестето, жълтъкът и ванилията. Тенджерата се слага на котлона и ваниловият крем се вари на слаб котлон, докато се сгъсти.
Когато е готов, се оставя да се охлади за около двайсет минути, след което към него се прибавя заквасената сметана. Разбърква се до пълното обединяване на продуктите.
С получения крем се залива равномерно първата половина от кадаифа, а отгоре върху се разпределя останалият кадаиф.
Турският десерт крем Кадаиф се покрива със свежо фолио и оставя в хладилника за една нощ, за да стегне.