Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кадаиф»Сочен Кадаиф с млечен крем

Сочен Кадаиф с млечен крем

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Сочен Кадаиф с млечен крем
Снимка: Галя Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Наслаждавайте се на всяка хапка от този невероятен десерт, животът е твърде кратък, за да се притеснявате за килограми и други глупости"

Необходими Продукти

  • кадаиф - 2 тавички (изпечен)
  • орехи - 200 г (натрошени на едро)
  • канела - според вкуса
  • За сиропа
  • захар - 1 кг
  • вода - 1 л
  • лимонов сок - 5 - 6 капки
  • ванилия - 1 - 2 бр.
  • За крема
  • прясно мляко - 1 л
  • грис - 100 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 4
  • ванилия - 2 бр. (по 0.2 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме сиропа от водата, захарта, лимоновия сок и ванилията. Охлажда се леко и се залива кадаифът, след което се оставя настрана да поеме добре сиропа (1-2 часа).

Приготвяне на крема:

Кипваме прясното мляко, добавяме захарта и гриса. Бъркаме на слаб огън, докато се сгъсти. Ароматизираме с ванилията.

Отстраняваме от огъня и прибавяме яйцата (едно по едно) при непрекъснато бъркане.

Връща се отново на огъня (за около 5-6 мин), като се бърка непрекъснато, за да не загори.

Отстраняваме от огъня и се оставяме да се охлади (за около 10 мин).

На дъното на на тавичка се разстила половината от сиропирания кадаиф.

Поръсваме с канелата и натрошените орехи.

Отгоре разстиламе млечния крем и върху него станалия кадаиф и поръсваме с орехи и канела.

Оставяме за час два в хладилник.

Сочният Кадаиф с млечен крем е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: