Начин на приготвяне
Сваряваме сиропа от водата, захарта, лимоновия сок и ванилията. Охлажда се леко и се залива кадаифът, след което се оставя настрана да поеме добре сиропа (1-2 часа).
Приготвяне на крема:
Кипваме прясното мляко, добавяме захарта и гриса. Бъркаме на слаб огън, докато се сгъсти. Ароматизираме с ванилията.
Отстраняваме от огъня и прибавяме яйцата (едно по едно) при непрекъснато бъркане.
Връща се отново на огъня (за около 5-6 мин), като се бърка непрекъснато, за да не загори.
Отстраняваме от огъня и се оставяме да се охлади (за около 10 мин).
На дъното на на тавичка се разстила половината от сиропирания кадаиф.
Поръсваме с канелата и натрошените орехи.
Отгоре разстиламе млечния крем и върху него станалия кадаиф и поръсваме с орехи и канела.
Оставяме за час два в хладилник.
Сочният Кадаиф с млечен крем е готов.