Фунийки от кадаиф с крем

Imanuel NikolImanuel Nikol
Чирак
4146856
Фунийки от кадаиф с крем
Снимка: Imanuel Nikol
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Ето това е изненада - фунийки, направени от кадаиф и при това пълни с крем - истинско щастие"

Необходими Продукти

  • кадаиф - 600 г суров
  • масло - 150 г
  • За крема
  • течна сметана - 500 мл.
  • маскарпоне - 300 гр.
  • захар - 150 г
  • ванилия
  • амарето - 2 с.л.
  • за сиропа
  • захар - 600 г
  • вода - 500 г
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кадаифът се разстила равномерно, залива се разтопеното масло и се навива върху метални фунийки.

Оформените фунийки се подреждат в тава покрита с фолио и се пекат на 170 гр.до приятен златист цвят .

Крем

Сметаната трябва да е добре охладена. Разбийте я с миксер заедно с захарта и ванилията, докато сместа стане обемна и пухкава.

Добавете маскарпонето и продължете с разбиването за кратко.

Охладените фунийки се пълнят с готовия крем.

Сироп

Сваряваме гъст сироп от захарта, водата и ванилията.

С него заливаме фунийките от кадаиф с крем.

Ако обичате много сладки десерти и турски сладкиши, ще ви допадне и това кулинарно предложение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: