Начин на приготвяне
Днес ви предлагам един веган сладкиш с ябълки и ядки, с който може да се подсладите и по време на пости.
Смесете всички сухи съставки (кокосово брашно, пшеничено брашно, бакпулвер, джинджифил, канела, индийско орехче и смляно ленено семе) без захарта в купа.
Обелете и нарежете ябълките на дребни кубчета.
Сложете ябълките в купа и прибавете към тях захарта. Разбъркайте добре.
Изцедете сока на един средно голям портокал и го прибавете към ябълките.
След това прибавете содата, олиото и стафидите.
Разбъркайте и добавете на части сухата смес.
Сместа, която се получава, е доста гъста.
Покрийте правоъгълна форма с хартия за печене и изсипете сместа.
Поръсете с ядки според вкуса ви (аз сложих орехи пекан и нарязан бадем) и сложете ябълковия сладкиш да се пече в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за около 40 минути.