Начин на приготвяне
Смесваме маята с хладката вода, разбъркваме и оставяме за 2-3 минути да шупне.
Добавяме солта, захарта, олиото и постепенно брашното.
Замесваме меко тесто и оставяме да втаса около 40 минути.
Вече втасалото тесто разделяме на 6 бр. равни топки. Всяка разточваме на кора, мажем с краве. масло, (пожелание може да се поръси със сирене или кашкавал), завивам на руло, после на охлювче и разточвам отново.
Готовата пърленка пека на загрят сух тефлонов тиган.
След като са готови, пожелание може да се намажат с чеснова паста или чесън на прах.
Приятен апетит с Домашни пърленки на тиган! Хапвайте, докато е още топла и ароматна.
По същия начин може да си приготвите пърленки с кашкавал и пърленки със сирене.