Начин на приготвяне
Измийте картофите, подсушете с кухненска хартия и ги надупчете на няколко места. Подредете ги в тава с хартия за печене и ги печете за час на 200 градуса.
За хумуса сварете и охладете нахута. Блендирайте го заедно с чесъна, зехтина, тахана, подправките. По време на пасирането долейте малко вода, от тази, в която е врял нахутът.
Почистените розички броколи бланширайте за няколко минути. Готовите картофи охладете напълно, разполовете ги и леко издълбайте всяка половина.
Овкусете ги с черен пипер, сол и зехтин. Напълнете всеки картоф с хумус, отгоре сложете малко броколи и завършете с хумус.
Изпечете картофите за 10-15 мин в умерена фурна. По желание поръсете към края със тофу или друг вид сирене.