Постни пълнени картофи

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Постни пълнени картофи
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
03/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Постни пълнени картофи си приготвяме, остава само да вземем и подходящо питие"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр. по - големи
  • гъби - 3 бр., средно големи
  • пиперки - 1 малка
  • маслини - 5 - 6, черни
  • хумус - 1 - 2 с.л.
  • чубрица
  • мащерка
  • черен пипер
  • шарена сол
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват с обелката.

Когато са готови, се обливат със студена вода и се изваждат, оставят се на една страна.

Докато изстиват, се прави плънката.

Гъбите и пиперката се измиват и нарязват на дребно. Картофите се разрязват по дължина и част от тях се издълбава.

В сгорещено олио се запържват гъбите и пиперката. Прибавят се подправките (без шарена сол), разбърква се и се похлупва, оставя се да се задуши за малко.

Издълбаната част от картофите се нарязва и се прибавя към зеленчуците. Разбърква се за малко и се сваля от котлона.

Прибавя се хумусът и се разбърква добре.

Подреждат се картофите в тава върху хартия за печене. В издълбаното на всеки картоф се поръсва малко сол.

Напълват се с плънката и накрая се пълнените картофи поръсват с шарена сол.

Постните пълнени картофи се слагат във фурната на около 180 градуса, докато плънката леко се запече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: