Начин на приготвяне
Чеснов хляб с моцарела, който ще ви плени с аромата си!
Разтворете маята в прясното мляко. Сложете брашното на кухненския плот и направете дупка в средата. Добавете прясното мляко (с маята), киселото, захарта, солта, олиото и замесете меко тесто. Завийте и оставете на топло, докато удвои обема си.
Обелете чесъна и го пресовайте с преса в купичката с кравето масло. Добавете магданоза и разбъркайте добре.
Тестото разделете на 4 равни части. Всяка разточете на квадратен лист. Първият лист намажете обилно с кравето масло и поръсете с моцарелка.
Разточете втора питка и я сложете върху първата. Отново намажете и поръсете с моцарелата. Постъпете по същия начин и с другите парчета, като последното не се маже.
Прехвърлете хляба с моцарела в тавичка, застлана с хартия за печене. С ръце леко раздърпайте тестото, докато заеме дъното. Оставете на топло да втаса за около 30 минути.
Намажете с разбития жълтък, прясно мляко и олио. По желание можете да направите разрези по тестото и да поръсите със сусам.
Печете чесновия хляб в загрята фурна на 180 градуса до готовност. Извадете и преди да сервирате, леко охладете.