Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Чушки бюрек»Традиционни чушки бюрек

Традиционни чушки бюрек

cvetomiracvetomira
Новак
1354
Традиционни чушки бюрек
Снимка: Зори
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Заедно да запазим кулинарните традиции, като често-често приготвяме любимите си традиционни чушки бюрек"

Необходими Продукти

  • чушки - 4 бр. печени
  • сирене - 100 г
  • брашно
  • галета
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • магданоз
  • черен пипер
  • масло
  • мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печените чушки се почистват от семки и люспи.

Сиренето, маслото, подправките, магданозът и едно яйце се объркват до еднородна смес.

Чушките се пълнят със сместа, овалват се първо в брашно, после в разбити яйца, в галета.

Чушките бюрек се пържат в сгорещена мазнина до апетитен загар.

Традиционните чушки бюрек са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
59
41
32
20
10
Дай твоята оценка: