Начин на приготвяне
Гъбите се нарязват на филийки, доматът - на кубчета, зеленият лук - на ситно, спанакът - на едро и магданозът се наситнява.
Пастата фарфале се сварява в подсолена вода, сред което се отцежда и част от водата се заделя.
Лукът и гъбите се запържват в сгорещено олио. Като поомекнат, се добавя доматът и подправките. След него се добавя спанакът и се похлупва, докато се задуши и омекне спанакът.
Прибавя се хумусът, пестото и се налива от заделената вода до образуване на сос при разбъркване до хомогенност.
Трябва да се има предвид, че сосът за паста трябва да остане малко по-течен, защото при комбиниране с пастата, попива още и може да стане сухо.
Накрая по желание се капва малко лимонов сок и вече се смесва.
Хапва се вкусно фарфале със сос от хумус и зеленчуци.