Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Арабска супа Аш Реште с нахут и спанак

Арабска супа Аш Реште с нахут и спанак

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Арабска супа Аш Реште с нахут и спанак
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Арабска супа Аш Реште с нахут и спанак ще ви изненада с толкова богат и плътен вкус, че изобщо няма да ви липсва месцето в нея"

Необходими Продукти

  • леща - ½ ч.ч., суха
  • нахут - 1 консерва
  • червен боб - 1 консерва
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • зелен лук - 2 стръка
  • копър - няколко стръка и магданоз
  • спанак - 100 г
  • печурки - 6 бр.
  • мащерка
  • кориандър - млян
  • къри - 1 с.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • фиде - 1 шепа
  • вода - 7 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се накисва от предната вечер или в гореща вода няколко часа по-рано.

Лукът се нарязва на дребно, гъбите на по-едро, а чесънът, копърът и магданозът се наситняват. Спанакът се измива и накъсва.

В сгорещено олио се запържва лукът с гъбите. Когато поомекне лукът, се добавя чесънът с мащерка и млян кориандър.

Прибавя се лещата, зеленчуковият бульон, къри, куркума и водата. Оставя се да заври супата с нахут, след което се намалява и се готви до поомекване на лещата.

Тогава се добавят червеният боб, нахутът, спанакът, фидето, копърът и магданозът.

Оставя се бобената супа да готовност на лещата, фидето и омекване на зелениите. Овкусява се със сол и черен пипер на вкус.

При сервиране на Арабска супа Аш Реште с нахут и спанак може да се капне малко лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: