Начин на приготвяне
Лещата се накисва от предната вечер или в гореща вода няколко часа по-рано.
Лукът се нарязва на дребно, гъбите на по-едро, а чесънът, копърът и магданозът се наситняват. Спанакът се измива и накъсва.
В сгорещено олио се запържва лукът с гъбите. Когато поомекне лукът, се добавя чесънът с мащерка и млян кориандър.
Прибавя се лещата, зеленчуковият бульон, къри, куркума и водата. Оставя се да заври супата с нахут, след което се намалява и се готви до поомекване на лещата.
Тогава се добавят червеният боб, нахутът, спанакът, фидето, копърът и магданозът.
Оставя се бобената супа да готовност на лещата, фидето и омекване на зелениите. Овкусява се със сол и черен пипер на вкус.
При сервиране на Арабска супа Аш Реште с нахут и спанак може да се капне малко лимонов сок.