Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Рибна Салата»Салата от мерлуза с майонеза и чесън

Салата от мерлуза с майонеза и чесън

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Салата от мерлуза с майонеза и чесън1 / 2
18/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Предизвикателството да приготвим най-вкусната рибена салата за по-малко от час е прието и изпълнено"

Необходими Продукти

  • мерлуза - 700 г филе
  • майонеза - 100 г
  • чесън - 4 скилидки
  • картофи - 300 г
  • кисели краставички - 6 бр.
  • моркови - 200 г
  • магданоз - 6 - 7 стръка
  • домати - 350 г
  • лук - 1 глава
  • лимони - 1 бр.
  • оцет - 20 мл
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото рибно филе се слага във вряща вода заедно с нарязаните на парчета моркови, солта, оцета и лука. Оставя се да поври двадесет минути.

След като изстине, сварената риба се нарязва на кубчета или ивици и се смесва с предварително сварените и нарязани картофи, морковите и киселите краставички, нарязани също на кубчета.

Добавят се счуканият чесън и майонезата и се разбърква добре. Сместа се прехвърля в чиния за сервиране и се гарнира с резенчета домати и лимон. Сервира се поръсена с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
50
42
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

дими
дими
риба се вари около пет мин.
27.03.2015 21:09