Панирани миди с вино

22/03/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 622
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се остъргват и се измиват с четка в прясна вода, след което се пускат в кипяща подсолена и подкиселена с оцета вода, заедно с дафиновия лист, черния пипер, лука и чесъна.

Варят се 5 минути, докато се отворят черупките, и се отцеждат. Изваждат се внимателно мидените ядки и се оставят за половин час в марината от виното, лимоновия сок, олиото, магданоза и щипка сол.

През това време от яйцата, прясното мляко и брашното се приготвя палачинково тесто. Поставят се мидените ядки в тестото, овалват се след това в галета и се запържват в много мазнина. Сервират се с лимонови резенчета и магданоз.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар