Начин на приготвяне
Зелето се нарязва на не много едро, гъбите - на средно големи парченца, лукът - на дребно, а чесънът се наситнява.
В сгорещено олио се запържва зелето с малко сол. Когато омекне, се премахва и на негово място се запържват лукът и гъбите заедно с каймата.
Когато поомекне лукът, се добавя и чесънът. Прибавят се подправките и доматеното пюре. Когато и тези продукти са сготвени, се изключва котлонът. Смесва се със зелето.
Отделно се смесват продуктите за заливката, а кашкавалът се настъргва.
Запеканки с кайма се изсипва в леко намазнена тавичка.
Отгоре се разпределя заливката и накрая се поръсва с кашкавал.
Пече се зелето на фурна в загрята на 200 °C около 15-20 минути или до разтопяване и позапичане на кашкавала на кето запеканка със зеле и кайма.