Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Бадемов кекс с кокосова захар и шамфъстък

Бадемов кекс с кокосова захар и шамфъстък

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Бадемов кекс с кокосова захар и шамфъстък
Снимка: Анелия Терзиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Бадемов кекс с кокосова захар и шамфъстък почти можем да усетим аромата му"

Необходими Продукти

  • За кекса
  • яйца - 4 бр.
  • кокосова захар - 200 г
  • бадемово брашно - 200 г
  • ванилия - есенция или бадем
  • канела - 1/2 ч.л.
  • За глазурата
  • кулинарен шоколад - 80 г(аз използвах такъв с вкус на шамфъстък)
  • краве масло - 50 г
  • шамфъстък - 50 г сурови ядки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и кокосовата захар на пяна.

Добавяме бадемовото брашно, канелата, есенцията и разбъркваме до получаване на хомогенна смес.

В правоъгълна форма за кекс/хляб поставяме кухненска хартия.

Изсипваме сместа и печем ароматния кекс за 30 мин на 170 °C.

Оставяме кекса да се охлади.

Можем да го поднесем и така или с глазура.

За глазурата разтапяме заедно маслото и шоколада.

С получената смес намазваме вече охладения бадемов сладкиш.

Поръсваме с едро нарязаните ядки бадемовия кекс с кокосова захар и шамфъстък.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: