Начин на приготвяне
Разбиваме яйцето със захарта, докато се разтвори напълно.
Добавяме маслото, което трябва да е на стайна температура, и разбиваме отново.
Пресяваме брашното заедно с бакпулвера и солта и добавяме към сместа.
Разбъркваме до хомогенност. Добавяме шоколада, нарязан на едри кубчета, и фъстъците, които аз лично си купувам сурови, после ги пека и беля.
Може да ги оставите цели и да ги нарежете на едро, но ако си купите вече изпечени, внимавайте да са без сол.
От готовата смес с помощта на лъжица за сладолед оформете топки и ги поставете в тава върху хартия за печене.
Леко притискате с ръка фъстъчените бисквити, за да сплескат малко, и поставяте в хладилник за 15-20 мин.
Печем двойно фъстъчени сладки в предварително загрята фурна на 160 °C за около 15 мин.