Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия, печена в еърфрайър

Скумрия, печена в еърфрайър

Скумрия, печена в еърфрайър
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Печена скумрия в еърфрайър - рецепта за диета, за диабетици или за най-стандартни гладници"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • лимони - 1 бр.
  • алуминиево фолио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме си скумрията добре и нарязваме на парчета.

Всяко едно парче овкусяваме със сол, черен пипер и поръсваме с малко зехтин.

На дъното на уреда поставяме алуминиево фолио, което го надупчваме.

От лимона си нарязваме резенчета, който поставяме най-отдолу.

След това отгоре подреждаме и овкусената скумрия.

Нагласяме уреда на 190°C за 25 минути, като на 20-тата минута обръщаме да се запече скумрията печена в еърфрайър и от другата страна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: