Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони по гръцки

Макарони по гръцки

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Макарони по гръцки1 / 2
19/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • макарони - 300 г
  • лук - 2 глави, кромид, на ситно
  • лук - 1 връзка, зелен, на ситно
  • домати - 4 бр., обелени от консерва, на колелца
  • зехтин - 3 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • бульон - 1 ч.ч., зеленчуков, от кубче
  • червен пипер - 1 щипка, лют
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сирене - 250 г, Фета
  • маслини - 50 г, зелени, без костилките, на ситно
  • риган - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В зехтина се запържва лукът, до пълна готовност. Долива се виното и бульонът. Поръсва се с риган, черен пипер и сол. Вари се около 5 мин.

Макароните се варят според указанията на опаковката, отцеждат се. Добавят се доматите, поръсва се с двата вида червен пипер, прибавят се маслините и сиренето.

Разбърква се добре и внимателно. След 2-3 мин. ястието се сваля от огъня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: