Рибен сос с бяло вино

26/03/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 208
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Магданозеният корен и лукът се нарязват на ситно и се задушават в малко бульон и олио до пълното им омекване. Оставят се да къкрят 15 минути на слаб огън.

Преди свалянето на соса се добавя кипналото бяло вино. Сосът се охлажда и тогава се прибавят суровите жълтъци и част от кравето масло, леко затоплени при непрекъснато бъркане.

Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Прецежда се през гъсто сито и се поднася със задушена или варена риба.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар