Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за риба»Рибен сос с бяло вино

Рибен сос с бяло вино

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Рибен сос с бяло вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • бульон - 200 мл рибен
  • масло - 50 г
  • олио - 50 мл
  • лук - 1 глава
  • корени - 40 г от магданоз
  • яйца - 4 бр. (само жълтъци)
  • бяло вино - 100 мл
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Магданозеният корен и лукът се нарязват на ситно и се задушават в малко бульон и олио до пълното им омекване. Оставят се да къкрят 15 минути на слаб огън.

Преди свалянето на соса се добавя кипналото бяло вино. Сосът се охлажда и тогава се прибавят суровите жълтъци и част от кравето масло, леко затоплени при непрекъснато бъркане.

Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Прецежда се през гъсто сито и се поднася със задушена или варена риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
50
42
31
21
10
Дай твоята оценка: