Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за Риба»Рибен доматен сос

Рибен доматен сос

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Рибен доматен сос2 / 2
24/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • масло - 50 г
  • доматено пюре - 50 г
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 50 г корен
  • бульон - 500 мл рибен
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • оцет - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и коренът от магданоз се нарязват на ситно и се задушават в маслото до омекване. Добавя се разреденото с малко от рибения бульон доматено пюре, а след това и черният пипер.

Запръжката се разрежда с останалият рибен бульон. Сосът се бърка непрекъснато и се оставя да ври на бавен огън 30 минути, като към края се слагат захарта, солта, оцетът и дафиновият лист.

Готовият сос се прецежда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: