Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за риба»Рибен сос с орехи

Рибен сос с орехи

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Рибен сос с орехи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • орехи - 250 г
  • хляб - 150 г
  • чесън - 2 глави
  • олио - 100 мл
  • бульон - 400 мл рибен
  • сол - ½ ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Орехите и чесънът се счукват добре в хаванче, като към тях се прибавя накиснатият в малко вода хляб и всичко се стрива до образуването на пастет.

Постепенно се прибавя и олиото, при непрекъснато бъркане. Накрая — оцет и сол на вкус, и сместа се разрежда с рибния бульон. Поднася се към пържена или задушена риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: