Супа с пилешки шийки

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3310k
Супа с пилешки шийки1 / 2
26/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене65 мин.
Общо80 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • шийки - 1 кг пилешки
  • лук - 1 глава
  • целина - 1/4 малка глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • олио - 5 с.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • фиде - 1 шепа
  • домати - 1 бр. от консерва
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • целина - 1 к.л. сушена
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте пилешките шийки с около 1.5 л студена подсолена вода, кипнете и варете на тих огън до пълното им сваряване. Извадете шийките, отделете месото, а бульонът прецедете.

Загрейте олиото и задушете до омекване ситно нарязания лук, моркова, чушката и целината. Когато зеленчуците омекнат, е време да добавите прецедения бульон и ситно нарязания домат. Подправете супата с черен пипер и чубрица и варете около 20 минути на тих огън.

Сложете фидето и пилешкото месо и варете още 10 минути. Ако супата ви се стори прекалено гъста, може да долеете още гореща вода.

Отстранете готовата супа от огъня. Пригответе застройка от яйцето, което сте разбили добре с малко вода, брашното и киселото мляко. Внимателно я добавете към супата при непрекъснато бъркане, поръсете със ситно нарязан пресен магданоз. По желание може да капнете няколко прясно отцеден лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: