Курбан чорба с петел

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Курбан чорба с петел3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
265 мин.
Порции
6
"Когато поводът го налага, вижте как да приготвите курбан чорба от петел"

Необходими Продукти

  • петел - 1 бр. млад
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • домати - 2 - 3 бр.
  • чушки - 1 - 2 бр. зелени
  • целина - 1/2 глава
  • зелен фасул - 200 г по желание
  • зеле - 200 г
  • картофи - 2 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистеният петел се залива с 3 литра студена вода, добавят се дафиновите листа и зърната черен пипер, посолява се и се вари около 2.5-3 часа на тих огън.

Добре е бульонът да се отпенва периодично по време на варенето.

Когато петелът се свари се изважда и се обезкостява. Време е да се добавят ситно нарязаните лук, моркови и целина, както и кубчето пилешки бульон.

Оставете супата да поври още 30 минути на тих огън, след което добавете нарязаните чушки и домати, а десетина минути след тях и зелето и зеления фасул.

След още 10 минути добавяте нарязаните на кубчета картофи. Супата се вари до готовност на картофите.

Преди поднасяне курбан чорбата се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз.

Курбан чорбата с петел е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Прилича малко на борш, но е вкусна....
12.07.2022 20:49