Начин на приготвяне
Добре почистеният петел се залива с 3 литра студена вода, добавят се дафиновите листа и зърната черен пипер, посолява се и се вари около 2.5-3 часа на тих огън.
Добре е бульонът да се отпенва периодично по време на варенето.
Когато петелът се свари се изважда и се обезкостява. Време е да се добавят ситно нарязаните лук, моркови и целина, както и кубчето пилешки бульон.
Оставете супата да поври още 30 минути на тих огън, след което добавете нарязаните чушки и домати, а десетина минути след тях и зелето и зеления фасул.
След още 10 минути добавяте нарязаните на кубчета картофи. Супата се вари до готовност на картофите.
Преди поднасяне курбан чорбата се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз.
Курбан чорбата с петел е готова.
Коментари