Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Курбан чорба»Курбан чорба от домашен петел с кисело мляко

Курбан чорба от домашен петел с кисело мляко

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Курбан чорба от домашен петел с кисело мляко
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Има си традиции и те трябва да се спазват, затова запишете тази изпитана рецепта за Курбан чорба от домашен петел с кисело мляко"

Необходими Продукти

  • петел - 1/2 домашен
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • черен пипер - 7 - 8 зърна
  • ориз - 4 с.л.
  • кисело мляко - 300 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л. равна
  • масло - 50 г
  • джоджен - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте петела много добре, поставете го в тенджера под налягане и налейте вода 2-3 пръста над него. Прибавете малко сол, цялата почистена глава лук, цепната на кръст в единия край, моркова и зърната черен пипер.

Затворете капака на тенджерата и поставете на огъня да заври, варите 40 минути след завиране. Премахнете тенджерата от огъня и след като се поохлади, извадете сварения петел и обезкостете, нарежете месото на малки късчета.

Прецедете бульона и налейте 8 ч.ч. от него в тенджера, добавете нарязаното месо и измития много добре ориз, варите до готовност на ориза.

Отделно разбийте яйцето и добавете брашното, разбъркайте и прибавете киселото мляко, бъркате до еднородна смес.

Премахнете тенджерата от котлона и при непрекъснато и енергично бъркане добавете млечната смес. Върнете тенджерата на котлона и варите за около 5 минути още курбан чорбата.

В тиган разтопете маслото и добавете джоджена, разбъркайте и прибавете червения пипер, веднага премахнете от котлона тигана и полейте чорбата.

По желание стрийте червена люта чушка и поръсете курбан чорба от петел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: