Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Хрупкав Тиквеник

Хрупкав Тиквеник

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Помощник Готвач
7659198
Хрупкав Тиквеник
Снимка: Sonya Simeonova
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Правите тутманикът и ако не хрупка достатъчно, ние идваме и го изяждаме, а вие опитвате втори път"

Необходими Продукти

  • точени кори - 1 пакет
  • тиква - 1 кг. обелена и изчистена
  • канела - 2 с.л. на прах
  • захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1/2 ч.ч. на парченца
  • олио - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесвам настърганата на едро ренде тиква, захарта, канелата и орехите и оставям да пусне сок.

Вземам две от корите, поръсвам с около 1 с.л. олио и малко от сока и разпределям 2 с.л. от плънката на единия край.

Навивам на руло и слагам в намазнена тава.

Продължавам, докато свършат корите.

Пека тиквеника в предварително загрята на 180 градуса фурна около час.

Изваждам и оставям да изстине, без да го завивам, за да остане с хрупкава коричка, след което поръсвам хрупкавия тиквеник с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sonya Simeonova
Sonya Simeonova
Радвам се, че ви е харесал! Благодаря за доверието! Поздрави!
07.01.2021 15:48
Hristina Tsenova
Hristina Tsenova
Благодаря за рецептата! Стана достатъчно хрупкав и много бързо се изяде! Едва успях да снимам последните парчета!
29.12.2020 17:26
2