Начин на приготвяне
За тези класически Линцери лешниците се смилат фино с половината от захарта.
В купа се смесват смлените лешници, брашното, канелата и солта.
Отделно се смесват маслото и останалата захар. Разбиват се с миксер на висока скорост, докато сместа стане пухкава.
Добавят се жълтъците, лимоновата кора и ванилията. Всичко се разбива с миксера, докато сместа стане еднородна.
Добавят се смесените сухи съставки.
Разбъркват се на ниска скорост с миксера, докато се получи еднородно тесто.
Разделя се на две части. Двете части се изтъняват и се увиват поотделно със стреч фолио. Тестото се охлажда в хладилник минимум един час.
Фурната се нагрява на 180ºC.
Взима се едната половина от тестото и се разточва върху набрашнена повърхност с дебелина 4-5 мм. Изрязват се желаните форми бисквити и се подреждат в тава върху хартия за печене.
На половината от бисквитите се изрязва дупка (отново в желана форма) в средата.
След това се повтаря същото с втората половина на тестото.
Тавата с коледните бисквити се слага на средно ниво в предварително нагрятата фурна. Пекат се 10-12 минути.
След като се извадят от фурната, се оставят да изстинат в тавата 5 минути и тогава внимателно се прехвърлят върху решетка, докато изстинат напълно.
Бисквитите без дупка се намазват със сладкото.
Върху тях се залепят бисквитите с дупка.
Поръсват се слепените сладки с пудра захар.
И ето на - след 1 час ароматен труд имате тези вкусни коледни сладки Линцери.