Супа от оранжева леща

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
28/03/2020
"Оооооранжево небето, оранжево морето, оранжева леща ще готвим днес "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 456
  • Преглеждания за месеца336
  • Преглеждания за седмицата42
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Супа от Леща

Начин на приготвяне

Добре почистените зеленчуци се нарязват на ситно. Олиото се загрява и лукът, морковите и пресованият чесън се задушават до омекване. Когато омекнат, добавете кърито и задушете още 2-3 минути на тих огън.

Добавете лещата и залейта продуктите с гореща вода, колкото да ги покрие около 2-3 см. Кипнете, намалете котлона и варете около 15 минути на тих огън супата от оранжева леща.

Свалете лещената супа от котлона. Посолете на вкус и пасирайте. Разпределете готовата крем супа в купички, като всяка порция може да украсите с клонка прясна мащерка.

Супа от оранжева леща може да сервирате с чеснови крутони.

Незалепваща алуминиева тенджера с капак 26 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Незалепваща алуминиева тенджера с капак 26 см
42.99 лв.
Виж ››

Очарователна алуминиева тенджера, която освен с външния си вид, ще спечели сърцето ви и с многото предимства пред другите съдове. Има удобни термоизолиращи дръжки за лесно пренасяне, двойно дъно, огнеупорен капак и незалепващо покритие. Сигурни сме, че вече си я представяте във вашата кухня. Тенджера с незалепващо покритие е тенджера мечта!

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Анелия
Анелия
28.02.2015 10:21
Много вкусно.
Пробвах с джинджифил и стана супер.
2
0
Мариела
Мариела
16.10.2014 17:23
може ли само да добавя, че се слага и джинджифил с чесъна. това ми е любимата супа. надявам се да не съм ви разсърдила.
1
0