Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Мусака»Домашна селска мусака

Домашна селска мусака

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3041k7
Домашна селска мусака
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 3
17/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Непретенциозна, но много вкусна селска гозба."

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • кайма - 600 г
  • лук - 2 бр. глава
  • домати - 250 г пасирани, от консерва
  • олио - 100 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • копър - 2 стръка
  • чубрица - 1 ч.л.
  • за заливката
  • брашно - 3 с.л.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и режат на кубчета в тавата.

Нарязва се лукът на ситно, добавят се доматите, олиото, каймата и всички подправки.

Всичко се объркват добре, като се добавя и вода, докато покрие хубаво продуктите. Мусаката се пече на 250 градуса до полуготовност на картофите.

За заливката за мусака се разбиват до гладка смес яйцата, брашното и киселото мляко със солта.

С получената смес заливаме мусаката с кайма и печем до златиста коричка за 10-15 минути само отгоре.

След изваждане се оставя за 10 минути преди да се нареже и поднесе. По желание се сервира с кисело мляко.

Домашната селска мусака е най-вкусната!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Мусака Класика, много вкусна е наистина!
10.07.2023 21:37