Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Запечени макарони по сицилиански

Запечени макарони по сицилиански

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Запечени макарони по сицилиански1 / 2
29/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • макарони - 400 г
  • кайма - 200 г
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • пармезан - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва в зехтина, добавя се каймата и непрекъснато се разбърква до получаването на трохи. Прибавят се магданозът, горчицата, доматеното пюре, разбито с малко вода, яйцето, разбито в прясно мляко. Осолява се и се поръсва с черен пипер.

Междувременно макароните се варят според указанията на опаковката и се отцеждат.

Добавят се към соса, внимателно се разбъркват и се прехвърлят в тавичка. Поръсват се с пармезан.

Пече се около 10 мин., в предварително загрята фурна. Ястието се сервира се на нарязани парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: