Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста с песто и боб

Паста с песто и боб

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Паста с песто и боб2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Ако обичате да експериментирате в кухнята, задължително изпробвайте тази рецепта."

Необходими Продукти

  • паста - 250 грама, фарфале или по избор
  • лук - ½ глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • гъби - 5 бр., печурки
  • бейби спанак - 1 шепа
  • грах - ½ ч.ч., замразен
  • бял боб - 1 консерва
  • бяло вино - 70 - 100 мл
  • песто - 4 с.л.
  • кълнове - 1 шепа, около 20 - 30 грама
  • пармезан
  • мащерка
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако ще се използва сух боб, а не от консерва, се накисва ½ ч.ч. от него и се сварява предварително.

Макароните се слагат да се варят в подсолена вода. Когато са готови, се изцеждат, като се заделя 1 ч.ч. от водата.

През това време се нарязва лукът на дребно, гъбите - на парченца, чесънът се наситнява, а спанакът се измива и накъсва или нарязва на желаната големина.

В сгорещено олио се запържва лукът и около 2 минути след това се добавят и гъбите, които също се запържват няколко минути. Прибавя се мащерката, малко сол и чесънът и се оставя още за кратко. След това се налива виното. Като заври, се изсипват спанакът и грахът.

След като омекне грахът, се прибавя и бобът, заедно с кълновете, пестото и обилно се поръсва с пармезан.

Налива се половината от заделената вода от макароните и се разбърква добре, за да се образува сос. Като се посгъсти, ако има нужда, може да се долее още от водата по лична преценка и сол на вкус. Накрая се добавят и макароните и се разбърква добре.

Пастата с песто и боб е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: