Начин на приготвяне
Един пакет фини кори за баница използвах в тази рецепта. Направих си смес с 250 г кисело мляко и 3.5 г суха мая плюс кафена лъжичка захар.
Оставих за пет минути и след това смесих с три разбити яйца, три супени лъжици олио, две супени лъжици брашно и кафена лъжичка сол.
Всяка кора мазах на половина с тази смес, след това я прегъвах и отгоре поръсих с натрошено сирене, навих на руло и сложих в намазана с олио тава. Така постъпих с всички кори.
Отгоре витата баница намазах с останалата смес и поръсих с олио, сложих и няколко парченца масло.
Пекох на 200 °C до тъмен загар, а вие можете да изпечете както ви харесва.
Получи се вкусна баница, която много прилича на домашна дърпана, отдавна исках да пробвам тази рецепта.
Коментари