Начин на приготвяне
Привет на всички! В седмицата преди Коледа сме и, вярвам, всички имаме приповдигнато настроение. Но в очакване на празника и в еуфорията с приготвянето на коледни сладки все пак трябва да ядем и да си приготвяме вкуснички зимни ястия.
Днес от мен нещо много добре познато, свински котлети, купих ги мариновани, а ги приготвих във фурната! Просто ги изпекох, без нищо друго - само така, както си са.
Защо ви ги показвам?
Защото гарнитурата към тях е една много вкусна зимна салатка от кисело зеле, но не обичайното с олио и червен пипер, а с добавка на стар лук и чубрица! Ронена чубрица! Уникално ароматна и невероятно вкусна салатка.
Когато преди години хапнах такава у приятелка, останах очарована, макар че първоначално бях изненадана от комбинацията.
Но ако и вие като мен обичате да пробвате нови вкусове и ако, разбира се, не ви е позната вече тази вкусотия, опитайте. Аз сложих съвсем мъничко стар лук, но всичко е според вкуса ви.
Към нарязано кисело зеле се прибавя нарязан лук и се полива с олио. Поръсва се с червен пипер и чубрица.
Лесно, интересно и много вкусно - свински котлети с различна салата от кисело зеле!