Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Празнични пилешки пържоли

Празнични пилешки пържоли

Празнични пилешки пържоли
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Идеални пилешки пържоли за имен ден, за рожден ден, за всеки ден или за коледните празници"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - от бут 700 г
  • сол
  • подправка за пиле
  • олио - 2 с.л.
  • гъби - 300 г
  • моцарела - 200 г
  • бяло вино - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържоли се поръсват с малко сол и с готова подправка за пилешко.

Оставят се да престоят така около два часа, след което се подреждат в намазнена тавичка.

Гъбите се почистват, нарязват на филийки, ако са дребни, се оставят цели и разпределят в тавата с пържолите.

Поливат се с малко олио и поръсват с малко сол.

Пилешките пържоли се пекат във фурна на 200°C за 40 минути, като малко преди готовност отгоре се нареждат парченца моцарела.

Сервират се топли празнични пилешки пържоли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: