Пържен карфиол

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
315
02/04/2014
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 991
  • Преглеждания за месеца160
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • карфиол - 1 бр. голям
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 4 ч.ч.
  • HOSSO - за пържене
  • сол
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете карфиола в купа с подсолена вода. Разбийте яйцата и след това прибавете брашното. Разбъркайте добре, за да получите тесто.

Прибавете бялото вино и ако е необходимо, сложете още, за да получите меко тесто. Покрийте и оставете да престои така около 30 минути.

Варете карфиола, докато омекне, но не го оставяйте да се превари. Нарежете го на малки цветчета, когато се охлади.

Загрейте олиото във фритюрника на около 185 градуса. Оваляйте всяка част от карфиола в мекото тесто и след това го сложете да се пържи във фритюрника до златисто.

Извадете карфиола с помощта на решетъчна лъжица и го оставете да се отцеди на кухненска хартия.

След като се поохладят, сервирайте на гостите си.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар