Начин на приготвяне
Накиснете карфиола в купа с подсолена вода. Разбийте яйцата и след това прибавете брашното. Разбъркайте добре, за да получите тесто.
Прибавете бялото вино и ако е необходимо, сложете още, за да получите меко тесто. Покрийте и оставете да престои така около 30 минути.
Варете карфиола, докато омекне, но не го оставяйте да се превари. Нарежете го на малки цветчета, когато се охлади.
Загрейте олиото във фритюрника на около 185 градуса. Оваляйте всяка част от карфиола в мекото тесто и след това го сложете да се пържи във фритюрника до златисто.
Извадете карфиола с помощта на решетъчна лъжица и го оставете да се отцеди на кухненска хартия.
След като се поохладят, сервирайте на гостите си.