Пържен карфиол

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Пържен карфиол3 / 3
02/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 бр. голям
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 4 ч.ч.
  • олио - за пържене
  • сол
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете карфиола в купа с подсолена вода. Разбийте яйцата и след това прибавете брашното. Разбъркайте добре, за да получите тесто.

Прибавете бялото вино и ако е необходимо, сложете още, за да получите меко тесто. Покрийте и оставете да престои така около 30 минути.

Варете карфиола, докато омекне, но не го оставяйте да се превари. Нарежете го на малки цветчета, когато се охлади.

Загрейте олиото във фритюрника на около 185 градуса. Оваляйте всяка част от карфиола в мекото тесто и след това го сложете да се пържи във фритюрника до златисто.

Извадете карфиола с помощта на решетъчна лъжица и го оставете да се отцеди на кухненска хартия.

След като се поохладят, сервирайте на гостите си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: