Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Руска подлучена рибена чорба

Руска подлучена рибена чорба

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Руска подлучена рибена чорба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • мерлуза - 400 г без глави
  • олио - 50 мл
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 250 г
  • моркови - 2бр.
  • целина - ½ глава
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • картофи - 250 г
  • сол - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • копър - 4 - 5 стръка
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • оцет - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от кожата и костите, измива се, филето се нарязва на едри кубчета, които се поръсват със сол и се оставят за 2-3 часа на студено.

От рибните отпадъци (глава, перки и т. н.), нарязаните моркови и целина се прави рибен бульон, прецежда се, прибавят се олиото, ситно нарязаният лук и картофите, нарязани на кубчета. Вари се до омекване.

Добавя се размитото в малко хладка вода доматено пюре и дафиновият лист и рибата се оставя на тих огън около 15 минути. Готовата супа се поръсва със ситно нарязан копър и се поднася с отделно приготвен счукан чесън с оцет и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: