Начин на приготвяне
Чесънът се обелва и счуква в хаванче. Слага се в малка купа и се залива със соевия сос и лимоновия сок.
Прибавя се медът, джинджифилът, миксът от пипер, белтъкът и солта. Сместа се разбърква с тел.
Пуешките гърди се разрязват на две части, като на повърхността им се правят разрези.
Слагат се в дълбока купа и се заливат с марината.
Оставят се в хладилник за 5 часа, като периодично се обръщат, за да се накисват в марината.
Корите се разстилат върху силиконова подложка.
Нарязват се на три части, за да се оформят.
Маринованите пуешки филета се нарязват на 18 малки парчета колкото големината на рулото.
Всяко парче кора се прегъва на две части. В средата на парчето се слага пуешко филе.
Преди рулото да се затвори, се намазва с масло, за да залепне. Двата края на рулото се овалват в сусам.
Рулцата се нареждат в тава върху хартия за печене.
Пекат се в предварително загрята фурна 20 минути на 180 градуса, докато корите се зачервят.
Сусамовите пуешки рулца са готови.