Начин на приготвяне
В миксер с купа се изсипва брашното, маята и захарта. Разбъркайте, добавете сол, добавете вода и я оставете да се смесят добре продуктите. Когато тестото се събере около куката на миксера, добавете маслото и оставете да се меси тестото в продължение на 15 минути.
Покрийте го и го оставете да удвои обема си.
Вече удвоило обема си, поръсете повърхност с малко брашно и размесвайте тестото за една минута.
Разделете на 8 топки и отново го оставете покрито в продължение на 10 минути.
Оформете хлебчетата и ги подредете в средна тава (38 на 25) на малко разстояние едно от друго, покрита с хартия за печене.
Покрийте и оставете на топло място, за да удвоят отново обема си. Намажете с яйце и поръсете със сусам.
Печете в предварително загрята фурна на 170-180 градуса, докато не се получи хубав златист цвят.
Стават много меки и пухкави.