Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Охлювчета с орехи, течен шоколад и канела

Охлювчета с орехи, течен шоколад и канела

ЕлинкаЕлинка
Новак
1619935
Охлювчета с орехи, течен шоколад и канела
Снимка: Елинка
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Тези охлювчета са просто разкошни"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 250 мл топло
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 7 с.л.
  • масло - 150 г меко
  • брашно - до меко тесто
  • суха мая - 1 пакетче (10 г) или 1/2 жива мая (21 г)
  • течен шоколад
  • орехи
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Меси се тесто, което трябва да е меко и пухкаво.

Веднага се разточва на кора и се маже с течният шоколад, поръсва се с канелата и орехите.

Навива се на руло и се режат охлювчета.

Пекат се в загрята фурна на 180 градуса за 20 мин, като малко преди да се извадят се мажат с прясно мляко и се запичат.

След изваждане се завиват с кърпа.

Охлювчетата с орехи, течен шоколад и канела са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: