Начин на приготвяне
Започва се с приготвянето на крема.
Разбиват се яйцата, захарта и ванилията и към тях се прибавят постепенно прясното мляко и 1 с.л. брашно.
Готовата смес се прехвърля в дълбока тенджера и се вари на умерен котлон до сгъстяване.
Когато кремът вече е сгъстен, се маха от котлона, прибавя се шоколадът на малки парченца и отново се връща на котлона. Бърка се докато шоколадът се разтопи и смеси хубаво.
Идва ред и на маслото, което се прибавя веднага, след като е свалена тенджерата от котлона (маслото трябва да е студено).
Разбива се отново кремът и така вече се получава страхотният вкус на този шоколадов крем.
За направата на бишкотената торта е нужна тава с падащо дъно от 21 см.
Облепят се хубаво дъното и стените на тавата със стреч фолио и се редят бишкотите, като се потапя всяка една в прясно мляко. Всяка една дупчица трябва да е покрита с бишкоти, за да не се разтече кремът (редят се бишкоти и около стените на тавата).
Изсипва се всичкият крем, разнася се хубаво и отново се редят бишкоти.
Покрива се отгоре с фолиото и тортата се оставя в хладилник за 1 нощ.
На сутринта тортата се обръща върху подходящ поднос/съд и се измазва със сметана. Ако желаете, можете да я залеете и с разтопен на водна баня шоколад.
Тортичката с бишкоти и млечен шоколад е готова.