Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с черен дроб

Ризото с черен дроб

Ризото с черен дроб2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч.
  • бульон - 1 литър (или вода)
  • грах - 300 г
  • гъби - 300 г
  • пилешки дробчета - 600 г
  • лук - 2 средни глави червен
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • бял пипер - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • олио - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете дроба за 3-4 минути във вряща вода и след това го нарежете на дребно. Нарежете и лука и го запържете в малко олио, добавете скълцания чесън и ги задушете за 1-2 минути.

Добавете ориза и бульона. Осолете със сол и черен пипер. Оставете да заври и добавете зеления грах, черния дроб и нарязаните гъби.

Оставете за около 20-25 минути да ври и когато бульона е изврял добре добавете и магданоза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня
Ваня
Прекрасно се получи! Позволих си да добавя и един морков настърган на едро ренде. Благодаря за рецептата!
15.04.2014 14:50