Начин на приготвяне
Ретро щрудел с тиква и грис - любим на няколко поколения.
Ползвах фини кори за баница. Сложих ги една върху друга и по желание може да ги мажете, докато ги подреждате с малко олио.
Върху четирите кори разпределих настърганата тиква, смесена с канела на вкус и чаена лъжица грис, който ще обере влагата от тиквата. Поръсих с олиото.
Сгънах корите навътре на двете дълги страни и след това навих на руло, което се получи с дължината на формата за печене.
Поставих щрудела с тиква в намазана с олио тавичка и пекох на 150 градуса за около 30-35 мин. Или до приятен загар!
Готовият щрудел охладих и извадих от формата. Поръсих с пудра захар.
Бележка: Продуктите са за малък щрудел с размери на тавата 15-26 см.