Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Ретро щрудел с тиква и грис

Ретро щрудел с тиква и грис

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5866k1k5
Ретро щрудел с тиква и грис
Снимка: Людмила
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Щрудел с тиква - любим на няколко поколения."

Необходими Продукти

  • кори за баница - 4 броя
  • тиква - 1 ч.ч. настъргана тиква
  • захар - 2 с.л. или на вкус
  • грис - 1 ч.л.
  • канела
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ретро щрудел с тиква и грис - любим на няколко поколения.

Ползвах фини кори за баница. Сложих ги една върху друга и по желание може да ги мажете, докато ги подреждате с малко олио.

Върху четирите кори разпределих настърганата тиква, смесена с канела на вкус и чаена лъжица грис, който ще обере влагата от тиквата. Поръсих с олиото.

Сгънах корите навътре на двете дълги страни и след това навих на руло, което се получи с дължината на формата за печене.

Поставих щрудела с тиква в намазана с олио тавичка и пекох на 150 градуса за около 30-35 мин. Или до приятен загар!

Готовият щрудел охладих и извадих от формата. Поръсих с пудра захар.

Бележка: Продуктите са за малък щрудел с размери на тавата 15-26 см.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: