Начин на приготвяне
Ябълките се обелват и се настъргват на едро ренде. Объркват се с орехите, половин чаша захар, канелата и ванилията. Оставете за кратко, за да поемат ябълките от ароматите.
Смесете сухите съставки - брашното, гриса, бакпулвера и 1 ч.ч. захар. Разбъркайте.
Смесете двете смеси, добавете разтопеното масло, разбъркайте добре до пълно хомогенизиране.
Намаслете тавичка и разстелете сместа. Може да нарежете 1 ябълка, почистена от семките (извън посочената бройка) на рингове и да ги подредите като завършек.
Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 30 минути.
След като е изпечен и леко охладен, сложете в центъра на всеки ябълков ринг по 1 ч.л. сладко от сливи. Поръсете се с пудра захар.